torsdag 9 december 2010

Vit stilren design - Housegard


Den här brandsläckaren, visserligen stilren och vit, hoppas jag slippa stifta närmare bekantskap med... Så här i juletider, med alla levande ljus högt och lågt, behöver säkerheten vad gäller brandrisk ses över... Just den här snyggt designade brandsläckaren funderar vi på att pryda hallväggen med.  

Men att vår brandvarnare fungerar fick vi i går ordagrannt reda på... Jag stod och strök tvätten i hallen (för att samtidigt komma åt att se veckans avsnitt av Bonde söker fru...) och plötsligt hoppar brandvararen i gång bara av den värme som stykjärnet gav ifrån sig...   


I morgon blir det mer stilren design, kram syster yster


2 kommentarer:

  1. Tänk på att det första folk letar efter när det brinner är en RÖD brandsläckare.. Alltid roligt med designerföremål, men ibland bör man stanna upp och fundera. Särskilt när det gäller säkerhet.

    MVH, en blivande brandman

    SvaraRadera
  2. Blivande brandman, mycket tänkvärt skrivet. Min syster gästade här i bloggen under en period med detta inlägg. Jag kan hålla med henne om att den vita brandsläckaren är snygg och stilren. Och kan förstå tanken att den är vit och fin och då gärna får hänga framme - och på så sätt blir den kanske mer lätt tillgänglig om den sitter framme på väggen än undangömd i en garderob i hemmet. Men precis så som du säger så är nog en röd brandsläckare det som ögat letar efter först. Och som du säger, det absolut viktigaste är säkerheten. Tack för inlägget och lycka till som brandman=)

    SvaraRadera