måndag 13 december 2010

Knäck hör jul & lucia till

Min favoritask för förvaring av julens konfektyr.
I morse var vi på Luciafirande på förskolan, utomhus. Visst det var jätte kallt att stå ute i kylan och tårna kändes som isbitar redan innan barnen börjat sjunga. Men det var det värt! Det var så fint ordnat med tända marschaller och fröknarna hade även tänt en liten eld. Barnen kom skridandes två och två inifrån huset. Framförandet förflöt utmärkt och sången hördes riktigt bra! Efteråt bjöds det runt av rykande glögg och hembakta pepparkakor liggandes i fina askar. Ett riktigt lyckat Luciafirande med andra ord!


Väl hemkomna fikade vi alla i familjen tillsammans, innan det var dags för pappa att åka vidare till jobbet. Vi som var kvar hemma roade oss med att koka knäck. Eller rättare sagt mamman kokade knäck, ett barn sov förmiddag och ett barn tittade på film...


Nedan en liten burk som jag för flera år sedan hittade på ett fyndhus i närheten. Burken har legat nerpackad i jullådan under nästan lika många år, men nu fick den lov att komma fram... Det var i varje fall en liten kille i familjen som beundrade burken med stora ögon, och då innan den ens hunnit fyllas med detta innehåll=) 
 Kram "syster yster"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar