torsdag 23 december 2010

Julkakor till julfesten - personligt & vackert

bild från boken Vinterns söta

En mycket uppskattat present till värden och värdinnan, istället för julblomma, är en glasburk fylld med trevliga råvaror. På bilden ovan är det ingredienser till havrekakor. Receptet på just dessa mumsiga kakor finns i Vinterns söta. Receptet skriver man på en liten papperslapp som sedan knytes fast runt burken. Enklare kan det inte bli!


bild från boken Vinterns söta

Själv bakar jag alltid någon form av skorpor till advent och jul. Nästan alltid blir det saffransskorpor, men i år blev det tranbärsskorpor. Tranbär är både gott och dekorativt. Jättefint blir det att fylla lite stadigare juliga pappersformar med ett gäng skorpor. Sedan sveper man in det hela i cellofan och vips har man en fin gå-bort-present. 
Kram "syster yster"



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar