fredag 24 september 2010

Jul i New York

Idag är det exakt 3 månader kvar till julafton!!! Jag har alltid drömt om en vistelse i New York just i juletid.

http://www.ilovenewyork.se  hittar jag följande om jul i staden som aldrig sover; "Du känner igen dig från filmerna från New York, det stämmer faktiskt. Julgranar, julprydnader, körer, jultomtar, blinkande ljus, godisstånd, rostade kastanjer, skridskoåkning. Den välkända julmusiken i var enda varuhus, gatuhörn och i hissarna: "I´m dreaming of a white Christmas", "Jinge Bells" etc."
Jag skulle gärna göra ett besök vid Rockefeller Center och kolla in deras gran för lyssna på det här!!; 
"Varje år ger sig chefen för Rockefeller Center ut på vägarna för att leta upp årets gran. Under vintern åker han flygplan över hela landet. Julgranen är oftast en Norsk Gran och den finns planterad i bl a USA och även i Kanada. Det är en gran som blir väldigt hög. Efter det att granen är fälld anländer den till New York city på natten med poliseskort."

Galet hysteriskt överdådigt, jo jag pratar om NY!

Hörde förresten på radion här omdagen att New Yorks Central Park ska vara till ytan lika stort som världens minsta två länder. Kan det ha varit Vatikanstaten och Monaco kanske.

2 kommentarer:

  1. Det är en dröm här med ska jag säga, jul i NY. Gillar egentligen inte julen men ska den firas så ska den firas i NY eller på en strand :)

    SvaraRadera
  2. Japp, jag gillar julen men skulle gärna fira julen på nya platser. Förra julen tillbringades på BB så att... =) Om inte en jul i NY så håller jag med dig Towe - en jul på beachen vore inga fel alls! Gillar ju att resa men sedan lillen kom så har det än så länge inte blivit någon resa utanför Sverige och sen nu med ett hus på gång så får vi se hur vi ska prioritera men drömma kan man ju göra tills vidare!

    SvaraRadera