måndag 8 augusti 2011

När pusslet sen är heltNu är mammaledigheten slut. Jag sörjer för jag vill inget annat än att vara hemma o snoosa lukta o gosa med min lilla bebis som inte längre än någon bebis =0 Men jag är så glad att jag fått all den tid jag har fått med honom jag har ju varit hemma länge ändå. Nästa steg är förskolan och jag tror att lille S kommer att trivas som fisken i vattnet när han får leka med många kompisar, får tillgång till en uppsjö nya leksaker och får upptäcka och lära nya saker. Men jag vill hålla kvar honom liten samtidigt som jag förstår att en lagom dos separation är nödvändig för oss båda.

Jag har just gjort min första dag på jobbet efter en härlig mamma ledighet. Och precis som jag förstod så kändes det jättebra att vara igång igen. Jag gillar ju det här att organisera, strukturera, pussla och få ihop, att vända ut och in på sig under kortast möjliga tid, jag gillar när jag just lyckats få ihop sista tråden när det oförutsedda händer, något nytt oväntat tillkommer och allt ställs på sin ända igen. Just där och då känns det riktigt surt och stressigt men det är bara att se över allt igen rycka i några nya trådar för att allt ska falla på plats igen. Det är bara och bita ihop igen och se tillvaron som en utmaning. Och när pusslet sen är helt igen, för stunden, ja det är då man blir glad och nöjd över att lyckas. Det är mitt jobb under den här veckans förberedelser, innan barnen kommer...

Efter idag känns det som om jag aldrig har varit borta från jobbet, än så länge på gott. Men jag är rädd att stressen kommer över mig,, att otillräckligheten kommer att smyga sig på. Men jag ska försöka behålla mammalunken så länge det går...=)

Varför hade jag nu några väskor på bild här i dagens inlägg. Jo just det, inte för att min mammaledighet o dess minnen o erfarenheter kan rymmas i en liten väska. Och inte för att min lärarväska ska bli lika proppfull som vanligt. Nej helt enkelt för att lille S, som nu har blivit stor, behöver en väska till förskolan. Fina båda två tycker mamma. Väskorna kommer från Pick & Pack.


KRaM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar