söndag 20 mars 2011

Urmumsig chokladfondant

Hejsvejs hoppas er helg har varit kanon.

 Det har min varit. Mycket folk, god mat, dryck och fika. Jag har länge velat prova på att göra choklad fondant och igår blev det så! Receptet kommer från Allt om Mat;


Bild: recept.nu

Urmumsig Chokladfondant, 6 personer

150 g mörk choklad

150 g smör, mjukt, gärna osaltat

3 msk strösocker

3 st äggulor + 3 hela ägg

3 msk vetemjöl, eller Maizena majsstärkelse



Tillagning

1. Smörj 6 cocotteformar à ca 1 1/2 dl rikligt, eller använd stora pappersmuffinsformar eller stor muffinsplåt. Lägg dessutom tillklippta, smorda bakplåtspappersrundlar i bottnen.

2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.

3. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.

4. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.

5. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.

6. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna. Hit kan förberedas samma dag.

7. Vid servering: Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.

8. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra ev med florsocker och servera med en glasskula och lite svartvinbärssylt eller enbart ett glas portvin.



Hejsvejs





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar