tisdag 31 augusti 2010

Shabby chic fint

Målandet på skåpet fortsätter och det lutar åt att det blir ett lantligt skafferi. När jag gick på stan häromdagen så såg jag de här fina trälådorna. Jag tror jag ska köpa en mintgrön lemonad-låda till skåpet, att förvara ex. mjölpåsar eller andra specerier i. Tror det kommer bli mycket shabby chic fint=)

måndag 30 augusti 2010

Höstiga nyheter

Har ju tänkt skriva mest om inredning, vita prylar och barn o barnprylar men känner idag för ett litet dyk i klädväg & mode eftersom jag är i stort behov av att uppdatera min garderob. Så nu ska jag låta mig inspireras av fina höstplagg. Imorgon blir det mera inredning.

Så snyggt i höst! Klänningen "Fonda" kommer från Odd Molly, jackan i bikermodell från Jofama och ankelbootsen "Helsan" från Marlene Birger. Alla 3 är höstiga nyheter hos http://www.sidandsally.se/ Och naturligtvis, Jag vill ha! 

fredag 27 augusti 2010

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna



Lyssnar på Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna, och snart mycket snart är det dags för partaj=)Trevlig helg!

Sommarhuset

Nu ska vi på utflykt till sommarhuset. Tänk att hela sommaren gått och vi inte har varit ute där en enda gång. Men nu är det äntligen dags och idag blir det kräftfiske. Hittade dessa bilder från förra sommaren;


torsdag 26 augusti 2010

Vit förvaring

Foto: http://www.ahlens.se/

Det är höst. Bort med det gamla och in med det nya. I veckan har jag rensat bland gamla kläder och det har blivit en hel del som lagts ut på Tradera. Mycket jobb men skönt att få undan och samtidigt få några kronor för besväret. När 2 blir 3 så behövs ännu mer plats och det gäller att hitta smart och praktisk förvaring. Jag har hittat fina korgar till lilla vännens leksaker, se bild. Först köpte jag en men leksakshögen har växt så nu har vi två stycken. De fina förvaringskorgarna finns i två varianter; vitt och multifärgad, 129 kr på Åhléns.

Foto: http://www.ahlens.se/

onsdag 25 augusti 2010

Struntkakor

Idag regnade det här hemma så då passade vi 3 på att åka till badhuset. Kul att plaska tyckte vi alla, sen turades vi stora om att åka alla rutschbanor också. Så idag blev det lek för hela lilla familjen. Annars är det idag en sån där dag som passar bra för att baka. Skulle ju kunnat slita lite på min svindyra fina cremefärgade Kitchen Aid. Då skulle jag ha dessa coola kakstämplar från Coolstuff, 129 kr, och överraska min kära syster, bagarberta med finfina kakor. För att citera coolstuff; "Nu kan ingen ta fel på vilka kakor som är vilka. Dina kakor, bakade hos dig, för dina nära och kära att njuta av. Allt annat är struntkakor."


tisdag 24 augusti 2010

Vitt och fint från Englesson


Liggandes vit panel, kanske lite ruffigare. Så här vitt och fint vill jag ha det i vårt sovrum. Englesson har de mest fantastiska möbler, de har två kanonfina sängar; Hampton i översta bilden och sängen Julia i den nedersta bilden. Önskar mig någon av dessa tillsammans med sängborden Hampton. Blir nog fler bilder och fler önskningar från min favorit av möbeltillverkare; Englessons.

måndag 23 augusti 2010

Vitt lantligt skafferi

Det gamla skåpet ska få nytt liv... nu är arbetet igång och här har jag fotat med mobilen, en före-bild. Efter-bilden kommer så fort skåpet är färdigt. Kommer nog ta sin tid. Men håll utkik för bild kommer. Under arbetets gång ska jag klura på om det ska bli ett fint lantligt skafferi, speceri-skåp a´la Leila Lindholm med härliga vita och pastelliga pryttlar eller ett gammeldags linneskåp... 



fredag 20 augusti 2010

Praktiska vällingprylar

Jo, jag gillar prylar men inte bara för att de är snygga utan för att de fyller en funktion, sen att de båda kombineras gör ju inte saken sämre.

Gillar att slippa gröt- och vällingsmul i skafferiet och på diskbänken. Förvarar nu gröt och välling i de här två fina franska burkarna Derrière La Porte. Hittade dem på www.favoritsaker.se

Gillar ändå mer att jag just upptäckt att det kan vara bra med en tratt till vällingflaskorna. Att jag inte kommit på det förrän nu... Tycker om de små sakerna som underlättar i vardagen.

Finns visst vällingdoserare också. Då mäter man upp i förväg så att det sen bara är att tippa i flaskan när man är ute på vift eller på natten när man är lagom grumlig i både huvud och ögon. Verkar också som om de finns med pip så man slipper använda tratt. Men en vällingdoserare kanske är lite överkurs.

Nu tar jag helg så får vi se vad jag ska skriva om nästa vecka. Skulle helst vilja skriva om allt på en gång=) Borde kanske ha tre bloggar... en för barn & barnprylar, en för inredning o en för blandat. Hur som helst så blir det nu bloggpaus för mig i 2 dagar.

torsdag 19 augusti 2010

Snacks till de små


När började ni med snacks till era små;) Var lite motståndare till napp den första veckan. Har läst en massa om att de ska få in sugtekniken först och att napp kan störa amningen. I alla fall så var han nog 1-2 veckor gammal när han fick napp för första gången och då snuttade han så nöjt vid första försöket. Men sen hände något, jag minns inte riktigt när, men kanske runt 1 månad så ville han inte längre ha napp. Vid några enstaka tillfällen senare har han tagit den igen någon kort stund.

Eftersom han ville amma ofta och länge som liten och hade svårt att somna så hade vi tyckt att det skulle vara en bra idé med napp men nu känns det som om det kvittar. Det funkar liksom ändå.

Och ja, som synes så har vi provat många olika nappar, märken och fabrikat. Men näpp han vill inte ha napp. Så var och är det med den saken. Nu städar jag undan Snacks-skålen, för nu är det färdig mulat.

onsdag 18 augusti 2010

Molo stilen hos Lindex

Det blev den grå jackan från Molo igår och sen råkade jag lyxa till det med några byxor därifrån också av bara farten. Kul med nätshopping men kan bli dyrt också. Idag var jag på Lindex och köpte fina och billiga basplagg att kombinera till. Och sen blev de de här byxorna från Lindex, men jag valde bruna med blå stjärnor, blå sömmar och snören. Tycker de påminner om Molo stilen med stjärnorna, men kostar bara 79.50!

tisdag 17 augusti 2010

Fina höstplagg från Molo

Nu är jag i färd med att beställa barnkläder. Tack och lov för shopping på nätet. Men vad svårt det blir när det finns så mycket att välja på. Lyxproblem, ja! Det känns bra. Lilla vännen växer så det knakar, han har hela tiden legat lite över medelkurvan i både längd och vikt. Vi har inte vägt honom på en månad nu men det märks i garderoben att han ökar på sin kurva=) Så nu ska han få nya kläder har jag tänkt.

Jag ska slå till på en fin jacka Molo Upton från Babyshop;
Men har beslutsångest, väljer just nu mellan två olika färger, grått eller mörkbrunt. Gillar brunt men kanske lättare med mörkgrått att kombinera till olika byxor?? När jag har bestämt mig för vilken färg jag ska beställa så ska jag slå till på ett par mysiga Molo Umba att matcha till jackan. Även de från Babyshop;



måndag 16 augusti 2010

Livet är en skör tråd

Mitt i min blogg om vita saker, inredning och bebisar så ska jag vara lite djup för omväxlings skull. Det händer inte ofta men det händer. Mitt vanliga jag är nog tillbaka imorgon=)

Livet är en skör tråd. En tråd som ena stunden är tjock som ett luddigt garnnystan och nästa tunn som tunnaste sytråd. Det händer så mycket omkring mig just nu, ibland är det som om trådarna virvlar omkring som ett endaste virrvarr. Ibland på gott ibland på ont...

Är så glad och nyfiken på vännens lilla nytillskott i familjen. Efter många flickor så blev det nu en liten kille=) Eller liten och liten ska han visst inte vara, men ska bli väldigt kul att se honom och få snussa lite på honom. Är så mysigt med små bebisar!!! Om det inte vore så att var och en tar sin tid och ork och tid ska finnas till var och en och sig själv också så skulle jag gärna vilja ha massor med små små söta bebisar här hemma!!!

Det är sorgligt att en vän är sjuk igen, sjuk i en jädra skit sjukdom. Får mig att tänka på att livet är en skör tråd, en tråd att ta vara på. Inte så lätt alla gånger men jag ska sluta gnälla, sluta beklaga mig över små struntsaker i livet. Jag ska glädjas åt det fina jag har och göra det jag tycker om. Jag ska leva!

fredag 13 augusti 2010

Den slumrande partyprinsessan

Jo då nu är det snart dags för mamma mig att väcka den slumrande partyprinsessan. Det är ju nu snart 17 månader sedan, ja jag har varit ute på partaj däremellan någon enstaka gång men någon drink har det inte blivit. Jag har ju gått med magen i 9 månader och sedan ammat nästan fram tills nu. Men snart, snart är det då dags för mig att leta mig fram till baren och beställa en WHITE russian, min absoluta favorit bland drinkar.


Jag ser fram emot att gå ut och mingla lite bland folk från förr. Jag tror det kommer bli riktigt kul, ser jag fram emot!

Denna bild får avsluta veckan i vitt. Vi får se vad det blir nästa vecka, ett tema eller spritt och blandat. Trevlig helg!

Drömmarna om vitt fortsätter

Vi kommer antagligen ha kvar det befintliga köket i vårt (kommande)hus... tillsvidare... kanske måla om luckorna så länge.  Huset jag besökte igår hade kök från IKEA och var mycket fint. Kan ha varit Fagerland luckorna, för tror de finns i vitt iaf. Men det här köket från Claessons ser även det riktigt fint ut. Naturligtvis kommer jag stå där med ett leende på läpparna medans vår lilla vän har bagarmössan på, små mjölfläckar på kinden och baka de mest bedårande pepparkakor tills pappa kommer hem från jobbet=D

Claesson kök

torsdag 12 augusti 2010

Åh vilket drömhus jag fick äran att besöka idag, lantligt & shabby chict

Idag hade jag möjligheten att få gå in i ett det hus som jag fram tills nu bara gått förbi och nyfiket försökt titta så mycket som möjligt utan att verka alltför nyfiken. Huset som en gång stod där finns inte spår av även om källarvåningen ska vara det som är kvar av det tidigare huset. Hur som helst så är det idag ett helt annat hus än det en gång var. Nu är det stort och vitt med enorma glasfönster. 

Det var så otroligt vackert och smakfullt inrett även på insidan. Ljust och lantligt. Golven var träfärgade medan väggarna gick i vitt, hög takhöjd, gamla antika vitmålade möbler samsades med nya moderna möbler också de i vitt. För vissa kanske kan tyckas tråkigt, kallt och sterilt med vitt, vitt och vitt. Men nej här var det tvärtom, behagligt och trivsamt inrett. Allt det vita liksom förstärktes och gav plats åt de små detaljerna i färg i form av rosiga romantiska gardiner, vaser med sommarens färglada blommor, kuddar och mattor i både ljusa och skarpa färger. Mycket svårt att beskriva i ord men som ett palats för den hängivne shabby chic älskaren.

Det var en härlig upplevelse för mig att få besöka det där fina vita huset. Jag lagrar i minnet och plockar upp igen i december när det är dags för oss.

Så länge så kollar jag in lite prylar som kan passa in. Nu har jag hittat en soffa som jag skulle vilja ha, en svängd Howardsoffa med två breda dynor men som ändå är en 3 sits. Tycker den är fantastiskt i vitt men med småbarn och eftersom jag känner mig själv rätt så är vitt inget för mig, antagligen kladdar jag och dräller mer än vår lilla vän kommer att göra. Så en nougatfärgad svängd Howardsoffa är vad jag skulle vilja ha. Som den fina från Englesson men i 3-sits och en mörkare nyans.



Englessons

onsdag 11 augusti 2010

Vit beanbag står på min önskelista!

Foto från Kaboodle

Jo visst har jag inrett vårt hus redan, flera gånger om i fantasin. Det är några månader kvar tills vi får tillgång till vårt hus, vilket känns som lååång tid. Inte för att jag vill att det ska vara december nu men längtar efter att få inreda och fixa och göra fint. Ska bli trevligt för vår lilla familj att flytta in i det nya!! Under tiden läser jag inredningsmagasin, kollar lite inredningsbloggar och har redan börjat fundera över tapetval ... Det bästa av allt när man fantiserar är att man kan hoppa och fara fritt från rum till rum, det behöver liksom aldrig bli riktigt färdigt. När det kommer till verkligheten så tror jag vi ska fokusera på ett projekt i taget, även om jag skulle vilja göra allt klart med detsamma.

Så här, precis en sån här härlig beanbag skulle jag vilja ha på husets övervåning. Förstå att ligga där och mysa framför tv:n med rödvinsglaset till hands inom lagom räckhåll. Önskar mig!

tisdag 10 augusti 2010

Nyfiken i en strut

Jo då golfbollar är också vita. Och att det ska vara så förbaskat svårt att titta på bollen. Jag har ju spelat golf nu i några år, inte så mycket men jag kan väl inte klassa mig som nybörjare längre även om mitt handikapp talar för att så är fallet. Det låter kanske självklart att titta på bollen, regel nr 1 i golf. Ja borde ju inte vara så svårt kan man tycka. Men för mig är det det. För jag är nyfiken, nyfiken i en strut.


Har fått upprepade vänliga tips om att slå igenom svingen och hålla kvar blicken på bollen, eller på den tomma peggen - jag ska visst hinna räkna till 3 eller var det kanske spotta tre gånger innan jag följer min boll med blicken. Skulle just vara snyggt att stå där och loska mitt på självaste fairway.


Värst av allt är att jag verkar ha svårt att ta till mig den hjälp jag får eller att inse att jag inte har sån koll som jag tror att jag har. För likt förbaskat så tror jag att jag håller kvar blicken ner i marken när jag i själva verket genast efter bollträff nyfiket tittar upp. Känner mig som en trotsig barnunge när jag fräser "Men det är ju det jag gör!! Tittar på bollen alltså.

Och vad vill jag ha sagt med det då. Jo att det i mitt golfande kan vara anledningen till att jag jämt och ständigt drar bollarna åt höger, kanske slår jag inte igenom slaget. Vad vet jag, men jag kämpar vidare...

Och kanske kanske får vi barnvakt idag till lilla vännen och då ska jag minsann fokusera fokusera fokusera på den lilla vita.

måndag 9 augusti 2010

Det är mitt, härligt vitt & shabby chict


Så när jag inte bjöd på lådan så bjöd jag på det här fina bordet och det blev mitt! Hoppas det är lika fint i verkligheten som på bilden...

Så där ja nu är veckans blogg igång med fokus på det vita!

fredag 6 augusti 2010

Dags för en vit vecka

Det är fint väder!!! och helgen är på ingång. Nu ska jag ta paus från datorn, vila och läsa mina två nummer av Lantliv som jag ännu inte har öppnat. På måndag startar jag upp en helt vit vecka i min blogg. Vi ses då.

torsdag 5 augusti 2010

Visst, en ynka vit liten trälåda


Mmm jag erkänner jag är fast i Traderaträsket men mest i form av säljare. VISST det händer då och då att jag kollar in shabby chic prylar. Vita och lantliga.


Den här lådan fastnade jag för. Hade redan "målat upp" var den skulle stå i vårt framtida hus.... kanske till mina inredningstidningar eller till lilla vännens små böcker.


Men Han praktiskt taget förbjöd mig att köpa en trälåda för 550 kr- eller förbjöd och förbjöd fick mig att tänka till att det var mycket pengar för en ynka liten låda. VISST jag skulle kunna köpa en låda på en auktion, köpa färg och pensel och måla den vit. Sen hitta lämpligt tryck och klistra på eller köpa stämpeldynor lr schablonmåla. VISST men vad kostar inte allt detta i form av faktiskt kostnad och framförallt i form av tid. VISST det kan ju vara kul att ha gjort den själv...

NÄ inte när den går att köpa färdig och fin som den här. Ångrar mig.

Jag äter inte mina vänner

Är sugen på att nischa och hålla mig till att skriva om just ett specifikt intresseområde i min blogg. Det finns en hel del som för mig känns kul att skriva om, har lite tankar o idée men än så länge så håller jag den lite öppen och skriver om det som jag känner för just i stunden. Men jag har ju börjat denna blogg med att skriva om de nära! Ingen nämnd ingen glömd så kan det kanske vara men vill ändå säga att mina vänner är oerhört betydelsefulla och viktiga för mig! Syns jag inte så finns jag inte, nä så tänker jag inte, verkliga vänner är de som finns där även om tiden går mellan våra träffar. Ibland tar jag mer än jag ger men jag äter inte mina vänner! Tack för att ni finns!

Jag äter inte mina vänner - Di Leva

onsdag 4 augusti 2010

Var före min tid

Om jag hade fått bestämma hade vi blivit ett par redan där och då i skolmatsalen. 10-11 år gammal tror jag att jag frågade om en dans nånstanns där mellan negerbollarna (ja på den tiden så hette de faktiskt så) citronkolorna och de hempoppade popcornen. Minns jag rätt så fick jag ett nej av killen i den svartvitrutiga skjortan, eller kanske var det så att jag frågade chans och fick ett nej. Jag minns inte riktigt, kanske för att det var så länge sen eller kanske för att jag blev så hemskt sårad :)


Hade han fått bestämma vet jag inte när vi hade blivit ett par, var det mellan ölen och spritklunkarna som hittades i buskarna utanför dansen varje fredag typ 14 år gamla. Eller var det 10 år senare på puben där i hans röd vit blommiga Hawaiskjorta. Eller var det den där dansen på Folkets Hus juldagen när han bjöd upp mig och vi dansade nåt lugnt på dansgolvet. Kanske när vi flamsade runt på den där festen i Parken då jag kände mig helt dizzy, då vi hamnade i samma bil hem och jag satt i hans knä. Eller var det den där gången på krogen när vi lämnade stället tidigare och gick och åt på Mc Donalds. Eller rättare sagt då han åt för de hade ju inte minimjölk till mig.


Kanske har vi haft våra chanser långt tidigare... vad vet jag. Men den sommaren då jag på nytt upptäckte killen i den svartvitrutiga skjortan är den absolut bästa sommaren! Minns hur jag stod och tittade in i de mörka bruna ögonen och kände att han var det snyggaste jag någonsin sett...


Det har gått några år sedan dess. Men Han e allt jag vill ha. Lycklig! Ja!!

tisdag 3 augusti 2010

Stjärnsyster

Vi är väldigt lika jag & min syster. Till det yttre iaf. Sen är det en del som skiljer under ytan. T.ex. det här med att vi är olikt effektiva med olika intensitet. Jag tycker om att ta det lite lugnt medan hon är raka motsatsen. Så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. & ändå blir resultatet alltid det bästa. Sen har hon många talanger också så som att baka de mest fantastiska kakor och tårtor. För att inte tala om hennes genuina´och ideliga!! intresse för inredning. Då har hon också möjligheten att bo i en fantastisk herrgård med anor från 1600-talet, så vad passar inte bättre där än vit lantlig inredning. Mums!

Vill också ha ett hus att inreda, men snart snart är det även min tur. Drömmer och bygger i min fantasi så länge.

Kanske kommer jag bjuda in min kära syster i denna blogg, att dela med sig av sitt fina hem och sina fina bakverk. Eller vem vet kanske hon, liksom mig, snart är en nybliven bloggerska.

Några rader från mig till syster yster , på bröllopsdagen för åratal sedan...

måndag 2 augusti 2010

Jag är mamma

Foto: Sandra Heindal

Precis som om jag skulle ha skrivit det by myself;

"Du sover nu, mitt älskade barn. Jag har just legat intill dig. Kupat mina händer runt ditt lilla ansikte. Andats in och tänkt att det här måste jag bevara. Känslan av att hålla mina händer runt ditt lilla ansikte som obönhörligt kommer att bli större. Jag vill inte! Samtidigt som jag vet att det är så det måste vara. Jag älskar dig inte mindre idag än i går. Så varför skulle jag älska dig mindre i morgon? Men ändå. JAG VILL INTE! Jag vill frysa tiden. Just nu är du så strålande, fantastisk. Så underbar"
Hanne Kjöller


Samtidigt är jag så himla glad för varje dag som går, för varje nytt steg i lilla vännens utveckling.

Så glad och tacksam att jag har fått äran att bli lilla älskade vännens mamma!